П`ятниця, 17.05.2024, 05:43
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
працівник КМСД
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Грудень » 9 » 9 листопада відзначався День української писемності та мови
10:40
9 листопада відзначався День української писемності та мови

«Мужай, прекрасна наша мово...»

«Лунай, чарівна мово українська,

стелись барвінком, житом проростай. 

Іди вперед! А недругів – не бійся…

І задзвенить піснями рідний край»

Мова — духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен, у першу чергу, створити в своїй душі світлицю, у котрій зберігається найцінніший скарб — мова. 

6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України «Про відзначення Дня української писемності та мови», згідно з яким щорічно 9 листопада, у День вшанування святого преподобного Нестора-Літописця, відзначають це свято.

Щоб виховувати в учнів любов до рідного слова, розширювати їхні знання про роль мови в історії рідного народу, сприяти осмисленню ролі мови як найважливішого, найбагатшого і найміцнішого зв’язку поколінь, з 9-го по 13-те листопада 2015 року в Таращанській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбулася ціла низка заходів, присвячених Дню української писемності та мови.

У шкільній бібліотеці відбулася виставка під назвами: «Ну що б, здавалося слова... Слова то голос, більш нічого», «Буду я навчатись мови золотої» та «Народна пісня – зліт душі людської», де бібліотекар Ніна Григорівна Бурлій висвітила тематику заходу.

До вищезгаданого свята учні 10-Б класу випустили стінівку, у котрій розкрили значення мови в житті українця. Відбувся й конкурс «Найкращий почерк», участь у котрому взяли учні початкових класів.

До заходів, присвячених Дню української писемності та мови, приєдналася і редакція шкільної газети «Школа-info». Зокрема, вона провела акцію для допитливих «Виправімо помилки». На стінівці були написані українські слова з помилками, а учням пропонувалося їх виправити. Найактивнішими і, напевно, найграмотнішими виявилися учні 7-А класу (кл. кер. О.П.Бакал), адже українську мову та літературу в них викладає досвідчений педагог, учитель-методист, активний шкільний діяч Алла Василівна Даценко.

У День української писемності та мови 9 листопада, учні старших класів приєдналися до традиційного 15-го, ювілейного Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, котрий цьогоріч здобув звання Міжнародного. Диктував його автор шкільних підручників з української мови та літератури, доцент університету ім. Б.Грінченка Олександр Авраменко. Тема цьогорічного радіодиктанту: «Радіодиктанту національної єдності – 15 років». Містив він 176 слів. Тривав більше 20 хвилин. Зібрав диктант майже 50-ох бажаючих учнів і вчителів Таращанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Я думаю, це замало для такої кількості учнів, що навчаються в цьому навчальному закладі, однак, надіємося, що наступного року їх буде ще більше і, як планують та бажають учні й вчителі школи -  встановити районний рекорд серед наймасовішого написання радіодиканту в одній локації.

 

Переглядів: 412 | Додав: Natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Офіційні лінки

Copyright MyCorp © 2024