П`ятниця, 17.05.2024, 07:42
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
працівник КМСД
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » Архів матеріалів
Серед зимових свят чи не найвеселішим та найочікуванішим було і залишається свято Андрія, 13 грудня, коли, за українським звичаєм, молодь збиралася в одній хаті на так званих «великих» вечорницях, влаштовуючи усілякі забави та гуляння.

Саме тому, вдень, 13 грудня, у Таращанській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбулося вищезгадане свято. Кожен, хто завітав на Андріївські вечорниці, поринув у глибину віків, пригадав традиції та звичаї українського народу, насолодився грою учнів 4-А класу, наївся смачних пиріжків, насміявся досхочу, бо які ж вечорниці без дотепних жартів та кумедних ігор.

Згодом господиня імітованої української хати Поліна Сімонова запросила дівчат до хати аби замісити і спекти калиту. Потім прийшли і хлопці до хати, щоб розпочати гуляння.

Особливо цікавим дійством для всіх присутніх було кусання калити.

Закінчилося свято низкою гарних пісень, а саме: «А мій милий», «Чом я не хазяйка», «Нащо мені жінка?», «А мій милий».
Переглядів: 372 | Додав: Natali | Дата: 16.12.2013 | Коментарі (0)

9 грудня у Обухівському районному Центрі культури та дозвілля, за підтримки й організації Київської ОДА, Київського обласного Центру зайнятості і Департаменту освіти і науки КОДА, відбувся фінал обласної ліги КВН серед учнівських команд. Цього разу участь у гарному заході взяли збірні з Переяслава-Хмельницького «Boom», Сквирського району «Профі-Fresh», Ржищіва «Кадри», Броварського району «Гоголівуд», Києво-Святошинського «Вітаміни» та нашого – Таращанського району – команда «Міньйони», збірна із Таращнської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, та випускників 2 школи, а зараз уже студентів агротехколеджу.

Конкурсна програма складалася з 4 завдань: «Візитівка», «Реклама професій», «Конкурс капітанів» та «Музичний конкурс». Усі команди творчо підійшли до підготовки, учасники продемонстрували винахідливість та кмітливість, високу виконавську майстерність, артистизм та оригінальність виконання.

Журі у складі знаних людей Київщини, відзначили у команд гарну режисуру та динамічність в ... Читати далі »
Переглядів: 465 | Додав: Natali | Дата: 16.12.2013 | Коментарі (0)

14 листопада цього року учні 8-9 класі Таращанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 прибирали місцевий парк відпочинку, закріплений за нашою школою, від осіннього листя та сміття. У ході заходу, було прибрано весь місцевий парк, котрий знаходиться по вулиці П.Комуни, що біля колишнього кінотеатру “Мир”.

Так, за це маленький час, у парку зроблено чимало. Це помітили не тільки учні та вчителі, а й перехожі, жителі вищезгаданої вулиці. Є всі сподівання на те, що робота з належного утримання паркової території буде проводитися і надалі, аби жителі міста і району жили у комфорті і затишку.
Переглядів: 423 | Додав: Natali | Дата: 27.11.2013 | Коментарі (0)

Напрочуд гарними видались змагання обласної ліги КВН серед шкільних команд Миронівського, Білоцерківського, Рокитнянського, Богуславського і звісно Таращанського районів, у Таращанському районному Будинку культури, у середу, 20 листопада. Участь у 4 конкурсах КВН-у, а саме: візитівці, розминці, домашньому завданні та змаганні капітанів узяли участь “Круті перці” (смт. Миронівка), “Профі” (м. Біла Церква), “Круїз” ( смт. Рокитне), “Випускники” (м. Богуслав) та “Міньйони” (м. Тараща ЗОШ І-ІІІ ст.№2).

Традиційно, власне, перед початком самої гри зі святково вбраної сцени РБК, ведучі заходу надали слово голові Таращанської РДА А.В. Смоліженку, який звісно, привітав усіх із початком КВН-у і зазначив, що нехай переможе дружба. Також усі подякували голові районної ради, голові районної організації Партії регіонів О.О. Поліщуку, заступнику голови РДА В.І. Омельяненку, Таращанському районному Центру зайнятості та відділу освіти під керівництвом Т.В. Якубовської.

До скл ... Читати далі »
Переглядів: 466 | Додав: Natali | Дата: 27.11.2013 | Коментарі (0)

Саме під такою назвою у шкільній бібліотеці (бібліотекар Н.Г. Бурлій) у нашій школі відбулася виставка книг, вшановуючи пам'ять жертв голодомору українського народу.

Цікавий матеріал представлений у розділі виставки «Скорботна свічка пам’яті святої», де описується про життя і смерть багатьох людей, які померли від голоду.

Тож усі разом вклонімося пам’яті безневинних убієнних жертв Голодомору і робитимемо все, аби подібне жахіття ніколи не нависло чорним крилом над Україною!
Переглядів: 400 | Додав: Natali | Дата: 27.11.2013 | Коментарі (0)

Народна артистка України, українська актриса театру і кіно Раїса Степанівна Недашківська, 22 листопада ц.р. відвідала нашу школу, з нагоди 200-річчя з Дня народження Т.Г. Шевченка, котре українці будуть святкувати у наступному році.

У актовій залі школи зібралися учні та вчителі вищезгаданої школи, аби зустріти і привітати 70-річну ювілярку із днем народження, котре вона відзначала 17 лютого цього року.

Раїса Степанівна має відзнаки заслуженої артистки України, народної артистки України, кавалеру ордену Княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів, почесну грамоту Верховної ради України та багато інших.

Гарно продекламувала вірші Шевченка Р.С. Недашківська. Особливо «Садок вишневий коло хати». На жаль потім було пора прощатися із Раїсою Недашківською.

А нагородою їй були квіти та дружні оплески глядачів. У відповідь Раїса Степанівна сердечно подякувала.
Переглядів: 441 | Додав: Natali | Дата: 27.11.2013 | Коментарі (0)

На честь пам'яті святого, преподобного Нестора Літописця у нашій школі 8 листопада, учні 5-А, 6-А, 7-А, 8-А класів побували на шкільному заході з нагоди Дня писемності. Того гарного дня до актової зали школи завітала поетеса Н.Г. Петренко, авторка чудових поезій.
У фойє закладу відбулася виставка стінгазет, у котрих учні 5-11 класів, розкрили усе найкраще рідної мови. Уже доброю традицією стало проводити у школі конкурс "Знавці української мови Варто зазначити, що у загальношкільному святі взяли участь поети-початківці, які нещодавно побували на районному конкурсі читців, поетів, прозаїків, а це: М. Рябчук, А. Рибченко 6-А клас та Н. Ткаченко, учениця 11-А класу. Також до Дня писемності приєдналися і учні 1-4-х класів.
Переглядів: 421 | Додав: Natali | Дата: 12.11.2013 | Коментарі (0)

9 листопада у нашій школі відбулося свято "Хеллоуїну" . Це свято старовинне, що виникло на території Ірландії. "Хеллоуїн" - незвичайне свято, тому що воно чарівне і мотрошне, що символізує вічну боротьбу між добром і злом. У кожного з нас є чесноти і вади. Перед кожним постає вибір між гарними та поганими вчинками. У кожній людині живуть боязнь, сумніви та острах. А "Хеллоуїн" допомагає зробити нам для себе остаточний вибір на користь добра і зла. 

Участь приймали учні 6-11 класів. Вони  переодягалися у різних страховиськ, щоб налякати один одного, пожартувати з однолітками. Впродовж вечора проходили різноманітні конкурси. Діти впевнелися, що перебороти свої страхи завжди можливо, зробили остаточний вибір на користь добра. 

Переглядів: 425 | Додав: Natali | Дата: 11.11.2013 | Коментарі (0)

           За дорученням голови обласної адміністрації відбулася спартакіада школярів області під час осінніх канікул.

           Учні нашої школи брали участь в районному етапі і зайняли І місце в змаганнях зі шахів, а саме Озадовський Ілля, учень 9-А класу та Довгополий Андрій, учень 6-А класу. Команда шахістів представляли наш район в зональних обласних змаганнях, де також зайняли І місце.

            Команда баскетболістів зайняла ІІ місце.

Переглядів: 401 | Додав: school2tar | Дата: 05.11.2013 | Коментарі (0)

           18 жовтня відбувся районний спортивнооздоровчий фестиваль " Нащадки козацької слави". Команда нашої школи зайняла загальнокомандне ІІ місце.

            На окремих етапах змагань команда дівчат із стрибків на скакалці зайняла І місце; 

 у стрибках вдовжину І місце; 

 конкурс з історії і човниковий біг - ІІ місце;< ... Читати далі »

Переглядів: 496 | Додав: school2tar | Дата: 25.10.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 59 60 61 62 63 »
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Офіційні лінки

Copyright MyCorp © 2024