П`ятниця, 17.05.2024, 04:50
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
працівник КМСД
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Квітень » 13 » Тиждень книги
13:11
Тиждень книги

З 19 по 23 березня 2018 року в Таращанській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 проходив Тиждень дитячої та юнацької книги. Цей традиційний захід є важливим і невід’ємним від навчально-виховного процесу. Тож метою тижня стали популяризація книги, культура читання та бережливе ставлення до книги, цінність прочитаного учнями, культура читання, бібліотечні знання, ерудованість, кмітливість, уважність, пам’ять та мислення читачів.

Інформаційний день. Відкриття Тижня книги почалося із книжкової виставки «Подорож у книгограй», організованої у холі вестибюлю на другому поверсі. Учителів і учнів зустрічала інсталяція з книг у вигляді читаючого хлопчика, сидячого в читальному залі.

Бібліотекарі Бурлій Н.Г та Григоренко Т.П. більш широко ознайомили учнів 5-их класів із книжковою виставкою під девізом «Книга знає, книга вчить – будем з книгою дружить».

З учнями 7-их класів було проведено ознайомлюючу  екскурсію по сторінках книжкової виставки, а також показано відеопрезентацію «Пам’ятники книгам у різних країнах світу».

Юним книголюбам 2-4 класів було презентовано періодичні видання дитячих захоплюючих журналів та періодичної преси (дитячі газети).

Наступний день Тижня книги виявився не менш захопливим. Напередодні (за тиждень) бібліотекарями Бурлій Н.Г та Григоренко Т.П. було роздано творчі завдання для кожного класу і певної вікової категорії учнів під гаслом народної мудрості «Основа знань – старанність і труд». Учні 2-4класів малювали ілюстрації до своїх улюблених книг, казкових персонажів, створювали книжечки власними руками, збірочку казок власного видання, добираючи різне оформлення. І всі ці роботи були представлені на виставці для перегляду учнями, батьками, учителями.

Також наші книголюби мали можливість прослухати цікаву розповідь бібліотекарів «Мандрівка книжковим містом», на якій були презентовані нові видання та книги в одному екземплярі, які є в бібліотеці.

А вже учні 5-7 класів виготовили плакати у вигляді книг, природних елементів (квітів) під назвою «Чи знаєте ви, що?...», «Книга – ключ до знань», «Хто написав першу енциклопедію?», «Книги, які знають все», «Цікаві факти про книгодрукування», «Моя улюблена книга», «Квітка-семицвітка», «Українськими народними казками». Більш обізнаними виявилися учні 8-А класу, які готували фотовиставку «Я + книга = » і цікаві факти про книги.

Настав найбільш цікавий третій день – ігровий. «Гра – це та чарівна паличка, яка навіть нудне заняття вмить перетворює на цікаве і захоплююче». Учні 2-в, 3-а, 3-б класів брали участь в грі «Бібліотека – книжковий дім», де вони відкривали свої знання і проявляли кмітливість та ерудицію.

Учні 5-в та 6-в класів взяли участь в інтелектуальній грі «Таємниці та пригоди слова», де діти використали різні види словників і знань з української мови та літератури.

Малюки, учні 2-в, 3-а, 3-б класів, з великим задоволенням переглянули відеокалейдоскоп «На гостинах у казки», отримавши масу задоволення та з гарним настроєм залишали бібліотеку.

Не припиняв своєї швидкості й четвер – інтелектуальний день під назвою «Не думці слід навчати, а думати» (І.Кант). З учнями 4-б, 4-в класів було проведено інформаційну годину «Цікаве звідусіль». Діти проявили свої знання енциклопедичної літератури.

Учні 7-х класів поринули у віртуальну екскурсію «Незвичайні бібліотеки світу». На завершення дня у шкільній бібліотеці було створено діючу виставку «Батьківський університет», де було розміщено корисні поради батькам з виховання маленького читача.

Прибула на станцію і п’ятниця зі своїм Пошуковим днем зі словами «Знання складаються з дрібних крихт щоденного досвіду» (Д.Писарєв). Разом з працівниками бібліотеки 7-а вирушив у віртуальну подорож по «20 найкращих бібліотеках світу». Восьмі класи підготували цікаві повідомлення про книгу. Пригадували приказки, прислів’я, народну мудрість про книги учні 9-х класів.

Першокласникам бібліотекарі влаштували справжню казку і «Посвяту в читачі» (1-а, 1-б), захопивши і задіявши у казці учнів-героїв, які багато читають і мають неабиякий талант акторської майстерності.

Протягом тижня було оголошено акцію «Подаруй українську книжку шкільній бібліотеці», в ході якої учні та батьки подарували 6 книг, які вивчаються за новими шкільними програмами.

Завдяки вчителям школи, які завжди готові до співпраці, діти написали відгуки (в сувоях) про Тиждень книги, а на різнокольорових долоньках – побажання бібліотекарям та шкільній бібліотеці. Взамін отримали неабияке заохочення для учнів – це оцінки.

Учні, які брали активну участь у підготовці та проведенні святкового тижня, були відзначені подяками.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Переглядів: 495 | Додав: school2tar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Офіційні лінки

Copyright MyCorp © 2024