П`ятниця, 17.05.2024, 08:26
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
працівник КМСД
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Травень » 7 » Виховний захід «Чорнобиль не має минулого»
14:25
Виховний захід «Чорнобиль не має минулого»

                                                                  Чи знаєш ти, світе, як сиво ридає полин,

                                                                 Як тяжко, як тужно моєму народу болить?!

Б. Олійник

    26 квітня 2018 р. в Таращанській ЗОШ І –ІІІ ст. №2 було проведено виховний захід «Чорнобиль не має минулого» для учнів 5 – 6 класів.

    Чорнобиль… Нині це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука й трагедія, це подвиг і безсилля, це пам`ять, це наш нестерпний біль.

    Сьогодні ми згадали про одну з найбільших катастроф, що сталася 32 роки тому не лише в Україні, Європі, а й у світі. 26 квітня – це день, коли кожна людина повинна поставити собі запитання: для чого і як живу на світі, чим можу допомогти іншій людині, яка потребує цього? Адже сама природа  нас застерігає: люди, не будьте байдужими, жорстокими, безпечними, а пам’ятайте, що доля планети, усього людства, ваше майбутнє залежить від вас!

    Організатори заходу – Даценко А. В., Лахман Т. Я., Клименко Т. М., Рибалко Ю. М.. Учні 10, 6 –В та 6– Б класів  розповіли присутнім про страшні події 32-річної давності, декламували поетичні рядки, переглянули відео, запалили свічечки пам’яті, ушанували загиблих у боротьбі з радіаційною стихією.

   На виховний захід було запрошено свідка далеких від дітей подій, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – Володимира Васильовича Бурлія. Затамувавши подих, діти зі сльозами на очах слухали розповідь нашого земляка. Для нас, учнів та вчителів, завжди такими зворушливими є спогади Володимира Васильовича! Саме завдяки таким людям, як він, Україна тоді, 32 роки тому, загасила розбурхану стихію! А сьогодні ми через стільки років маємо за честь слухати Володимира Васильовича й висловити йому слова подяки!

    Розповідь Бурлія В. В. продовжила його дружина – бібліотекар Ніна Григорівна Бурлій, яка тоді, у далекому 1986 році, переживала за чоловіка , підтримувала його, споряджала серед ночі в дорогу, а тепер переповідає несказане й незабутнє.

   Тож ми щиро вдячні Володимирові Васильовичу, учасникові ліквідації наслідків однієї з найбільших техногенних катастроф людства XX століття, та

     Всім тим, хто виявив героїзм, самовідданість та мужність в екстремальних умовах Чорнобиля 1986 року!

    Низько вклоняємося всім ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС нашого району, які 32 роки тому, не шкодуючи здоров`я й життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, щоб якомога швидше ліквідувати наслідки катастрофи.

    Бажаємо вам та рідним міцного здоров`я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра! Хай завжди поруч із вами буде подяка людей за вашу добру справу!

    А всім присутнім ведучі свята – Вовчук О., Пахольницька Д., Рябикін В., Тимошенко А., Телегей А.  та Бурлій Н. Г.– зичили бути зоровими, радіти життю й оберігати від нещастя рідну землю, щоб подібне лихо ніколи знову не спіткало нас!

   

    Цікаво було дізнатися, що ж думають про дану подію та виховний захід ті,для кого й було його проведено.

    Учні 6-В класу зазначили: «Це допоможе дізнатися про нашу трагічну історію» (Швець С.), «Дуже було жаль тих, хто загинув» (Токарева А.),

«Мені було дуже приємно познайомитися з Володимиром Васильовичем Бурлієм» (Шапаренко С.), «Пишаємося, що в нашому рідному місті є люди, які стали на захист країни в екстремальних умовах» (Тимошенко А.).

    Одним словом, більшість опитаних відповіли , що Чорнобиль – це наша історія, а її треба знати, щоб трагедія 1986 р. ніколи не повторилася.

    А на пам`ять  про незабутню зустріч учасники виховного заходу зробили колективне фото.

   

 

Переглядів: 472 | Додав: school2tar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Офіційні лінки

Copyright MyCorp © 2024