П`ятниця, 17.05.2024, 11:15
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
працівник КМСД
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Жовтень » 13 » Заходи до Дня захисника Вітчизни
14:00
Заходи до Дня захисника Вітчизни

У день свята Покрови Божої Матері, 14 жовтня, ми вдруге відзначатимемо державне свято – День захисника України.

Свято встановлено 14 жовтня 2014 р. указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України. Цього ж дня на державному рівні з 1999 року відзначається День українського козацтва.

Примітно, що свято Покрови Пресвятої Богородиці має й іншу назву - Козацька Покрова, що свідчить про шанобливе ставлення українських воїнів до релігійних дат. Козаки вірили, що свята Покрова Пресвятої Богородиці охороняє їх, а Богоматір вважали своєю заступницею і покровителькою.

Історично в цей день було прийнято згадувати і віддавати належне козацькій доблесті. Саме 14 жовтня на Січі обирали нового отамана і влаштовували свято козацької мужності та відваги.

З нагоди цього свята в нашому закладі розроблено ряд заходів спрямованих на вшанування відваги, мужності і героїзму захисників держави.

11 жовтня 2016 року відбулася «солодка ярмарка» - благодійна акція до Дня захисника України. Дітки разом із батьками приготували всілякі солодощі, домашню випічку, які активно продавали та  пригощали  ними своїх друзів і однолітків. Разом зібрали 6166,15 грн. Виручені кошти спрямовані на допомогу бійцям АТО, а саме: на 3452 грн. закуплено медикаменти (бинти, знеболюючі, протизапальні, противірусні, антисептичні, кровозупинні препарати), 2500 грн передано на допомогу бійцю АТО, нашому земляку Синявському Віталію на подолання страшної хвороби – раку крові, 214 грн зібраних учнями 10 класу передано волонтерам під час проведення зустрічі 12 жовтня. Учні взяли у ярмарці активну участь, не залишилися байдужими ні вони, ні їхні батьки – вклали частинку себе у велике слово ДОПОМОГА!!!

12 жовня класні керівники нашого закладу Велієва Л.І, Коляда Н.А.,  Гнатівський М.О., Донченко Т.І. для дітей 7-а, 10,11-а, 11-б провели годину спілкування, на яку запросили волонтерів Іонова Валерія Сергійовича, Іонову Юлію Анатоліївну, Бараненка Сергія Валерійовича. Вони показали учням фільм про свої нелегкі поїздки в зону АТО, про допомогу бійцям і жителям окупованих територій. Діти ставили питання, цікавилися проблемами з якими волонтерам доводилося зустрічатися, допомагаючи землякам.

   

   

В цей день на районному рівні пройшов фестиваль «Козацький гарт», в якому учні нашої школи взяли активну участь, здобули перші місця в «естафетах» та ІІ місце серед інших шкіл району, за що нагороджені грамотами відділу освіти та науки Таращанської РДА.

Класні керівники 9-х класів Заверталюк С.М, Куцовол Р.І. влаштували дітям перегляд фільмів «Край землі: Зона АТО».  Метою заходу було ознайомити учнів із життєвими долями бійців АТО; розкрити роль жінки, матері, сестри для захисників; формувати принципи національно-патріотичного виховання, виховувати шанобливе ставлення до героїзму людей, які відділи життя і здоров’я за незалежність нашої держави. Цей фільм режисера Крістіана Жереги. Автор приїхав в Україну з Росії під час подій на Майдані і не міг залишитися байдужим. А коли розпочалися події на Сході, пішов на фронт, пробув там півроку, об’їхав різні міста на Донбасі, спілкувався з солдатами і добровольцями. Основою фільму є 9 документальних портретів воїнів, які діляться своїми думками, мріями. Це 9 доль пов’язаних однією метою – перемогти і відстояти Україну. На сьогоднішній день деяких героїв фільму вже немає серед нас живих…

Зустріч із бійцем АТО Селегеєм Василем Васильовичем (татом Нікіти з 3-а та Артема з 1-а) та його сім’єю відбулаcя в 3-а та 1-а класах. Класні керівники Корженецька Н.М, Павленко О.В влаштували діткам справжню родинну зустріч

   

   

   

Cьогодні, 13 жовтня у нашій школі відбулася урочиста лінійка з нагоди Дня захисника України, де учні вітали всю чоловічу половину віршами та піснями, бажаючи здоров’я, благополуччя, миру та злагоди в родинах.  Директор школи Л.Ф.Бурківська привітала всіх присутніх із потрійним святом Покрови Божої Матері,  Днем захисника України та Днем українського козацтва, побажала бути гідними захисниками своєї країни і завжди нести в своєму серці вогонь любові, віри і надії. На цей святковий і урочистий захід ми запросили волонтера, благочинного Таращанського району УПЦ Київського Патріархату протоієрея Георгія Сальника. Саме йому передані для бійців АТО медичні препарати, які закуплені на виручені кошти із ярмарки. А ввечері 13 жовтня волонтери вже вирушать в зону АТО. Протоієрею Георгію Сальнику ми передали і кошти для Синявського Віталія в сумі 2500 грн, які він переведе на рахунок бійця. До закуплених медикаментів учні школи додають свої вітальні листівки, які малювали всим класом, щоб привітати із Святою Покровою та Днем захисника України своїх героїв.

   

                Героям присвячується…

      Я дякую вам, хлопці, за життя,

      Я дякую вам, хлопці, за свободу.

      Пробачте нас. Пішли ви в небуття,

      І більше не повернетесь додому.

      Ви йдете в бій, йдете на вірну смерть,

      Ви не лякаєтесь нікого і нічого.

      Ви захищаєте своїх жінок й дітей,

      Ви знаєте що робите й для чого.

      Вас пам’ятати будемо завжди,

      І з вами боремось за рідну країну.

      За ту країну, де нема війни,

      За нашу й вашу вільну Україну!

Ми пишаємося тим, що наша Батьківщина мала славні періоди історії, справді, легендарних героїв, мужньо переживає найважчі випробування і не скорюється.

І, якщо ми хочемо бути справжніми громадянами своєї Батьківщини, ми повинні розуміти і поважити один одного, намагатися жити однією родиною задля щастя і злагоди в усій нашій великій країні. Бо ми всі – українці.

Дякуємо всім за те, що не втратили віри у наших героїв.

 

Переглядів: 643 | Додав: school2tar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Офіційні лінки

Copyright MyCorp © 2024